Problem z ośką/yoyem
-
- Nowicjusz
- Zestaw: To zależy
- Kolekcja: Genesis,replay pro,shutter,musket,aethyr,Space cowboy,grand machine, starter
- Macham od: 18 lis 2014
Problem z ośką/yoyem
Siema,mam kilka problemów z moimi yoyami. 1-genesis yoyo bez łożyska skręca się bez problemu a jak włożę łożysko to się nie chce skręcić. 2-shutter połówki nie chcą się ze sobą skręcić co chwile się przekręcają. Oski w obu jojach wyglądają normalnie,wydaje mi się że problem w tych otworach na oske. Liczę na waszą pomoc. 

- admin
- Administrator
- Zestaw: Yoyoempire Rainfly
- Kolekcja: Yoyofactory: Velocity, Popstar, Supernova, Replay Pro, Too HOT,
C3yoyodesign: HeartBeat, Speedaholic,
Vosun: 6s Aethyr, V7 Duang
Yoyoempire Rainfly, Recess Weekend, Nolimit Vinci, CLYW Bear vs Man II, YYJ Classic, YYR Diffusion II, Magic Yoyo M002 April, One Drop Prescription - Macham od: 20 lip 2013
- Kontaktowanie:
Re: Problem z ośką/yoyem
Skąd masz ośkę w genesis? Nie kombinowałeś czegoś? Bo to wygląda, jakbyś miał tą ośkę za krótką, skoro się nie chce skręcić.
Co do shuttera, to przypuszczam, że przekręciłeś gwinty. Jedyna opcja ratunkowa, to jeżeli ośka się tylko złuszczyła, wtedy wystarczy ją wymienić (gwint i długość muszą się zgadzać). Jeżeli to nie pomoże, to za wiele zrobić się nie da
Co do shuttera, to przypuszczam, że przekręciłeś gwinty. Jedyna opcja ratunkowa, to jeżeli ośka się tylko złuszczyła, wtedy wystarczy ją wymienić (gwint i długość muszą się zgadzać). Jeżeli to nie pomoże, to za wiele zrobić się nie da
-
- Nowicjusz
- Kolekcja: Genesis,replay pro,shutter,musket,aethyr,Space cowboy,grand machine, starter
W genesisie oska jest oryginalna. Nic nie zmieniałem. W shutter oska jest cała tylko to jest raczej problem z tymi otworami na os. I teraz pytanie czy można ten otwór jakoś można odnowić?
- Timi
- Pizza Eliminator
- Zestaw: Duncan Barracuda / jakiś KK / Pady C3 / kitty fat yellow
- Kolekcja: Nortstar
Duncan Raptor
Zeekio Continuum
YYR Slipinir (fake)
YYE Little Fox
Magic YY N9 - Floating
Duncan Barracuda
Replay pro
Grind machine
C3 Accelerator - Macham od: 0- 0-2014
spróbuj zalać super glue otwory i skręcić bez łożyska tak aby po wyschnięciu oddały kształt ośki powinno pomóc ale sam nie wiem bo nigdy takich zabiegów nie miałem potrzeby robić 

- admin
- Administrator
- Zestaw: Yoyoempire Rainfly
- Kolekcja: Yoyofactory: Velocity, Popstar, Supernova, Replay Pro, Too HOT,
C3yoyodesign: HeartBeat, Speedaholic,
Vosun: 6s Aethyr, V7 Duang
Yoyoempire Rainfly, Recess Weekend, Nolimit Vinci, CLYW Bear vs Man II, YYJ Classic, YYR Diffusion II, Magic Yoyo M002 April, One Drop Prescription - Macham od: 20 lip 2013
- Kontaktowanie:
Tylko to jest ostateczność. Jak się nie uda, to finito.
-
- Nowicjusz
Ok,dzięki za pomoc